keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Jubileumi találkozó

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jubileumi találkozó

2005 augusztus 30 - kedd
Zalaegerszegen 1958-ban indult ápolónőképzés az akkori Kossuth utcai iskolában, s az első végzősők 1960-ban vehették át oklevelüket. E jeles alkalom 45 esztendős évfordulóján évfolyamtalálkozót szerveztek az egykori diákok.

Horváth Istvánnétól, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk: 1958-ban nappali rendszerben, valamint az országban elsőként, érettségire épülő, levelezős képzési formában kezdődött az ápolók oktatása és 1960-ban több mint 30 fiatal kapta kézbe a végzettséget igazoló dokumentumot. Ennek apropójából úgy határoztak, hogy méltóképpen ünneplik meg ezt a kerek évfordulót, s jó pár héttel ezelőtt hozzákezdtek az évfolyamtalálkozó megszervezéséhez. Erre természetesen valamenyi oktató, egykori diák meghívást kapott, így jelen volt az eseményen a képzés sikerességéhez nagyban hozzájáruló dr. Szilvás Rudolf főorvos, valamint a tanulók ma élő oktatói, Szekeres Lászlóné, Farkas Lászlóné és dr. Most Gyuléné is.

Az első végzős évfolyamnak egyébként ez volt az első közös találkozója, így bőven akadt megbeszélnivaló. Érdekesség, hogy az akkori közel 40 tanuló közül mindannyian az egészségügy területén helyezkedtek el és több évtizeden keresztül dolgoztak ápolónőként. Az összejövetel résztvevői elsőként a Göcseji temetőbe látogattak el, ahol virágot helyeztek el az egykori tanárok és diáktársak sírjainál, majd ezt követően az egyik zalaegerszegi étteremben kötetlen beszélgetés keretében meséltek az eltelt évekről, a nyugdíjas mindennapkról és az unokákról.

A szervezők azt is elmondták, hogy a jövőben szeretnék minél gyakrabban megszervezni a találkozót, így előfordulhat, hogy ezután minden évben megrendezik az összejövetelt.

Tartalom megosztása: