keresés a weboldalon

Judoközpontot avattak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Judoközpontot avattak Zalaegerszegen (Videó)

2016 február 26 - péntek
Regionális Judo Központot avattak Zalaegerszegen. A 400 négyzetméteres komplexumot 27 millió forintból alakították ki és a legmodernebb eszközökkel szerelték fel. Ennek köszönhetően – hosszú évtizedek után – ismét méltó körülmények között sportolhatnak a térség cselgáncsozói.

A hivatalos átadó ünnepség után azonnal birtokba vették a fiatalok a létesítményt. A bemelegítést követően büszkén mutatták be tehetségüket.

A Zalaegerszegi Judo Egyesület 1965 óta működik, s mára már több száz tagot számlál. A sportág évről-évre egyre népszerűbb a városban. Köszönhetően annak, hogy két évvel ezelőtt ideigazolt ifj. Nagysolymosi Sándor. A magyar és Európa-bajnok cselgáncsozó vezetőedzőként nap, mint nap oktatja a felnövekvő nemzedéket.

A Regionális Judo Központot kormányzati, szövetségi és önkormányzati támogatásból alakították ki. A fejlesztésre több mint 40 évet várt a helyi sportág – mondta Varga Zoltán, a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület elnöke.

A komplexum többek között nemzetközi versenyek és az utánpótlás-nevelés térségi helyszínéül szolgál majd. Jelentősen hozzájárulva ezzel a magyar judo sport hírnevének öregbítéséhez.

M.Zs./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: