keresés a weboldalon

Jutalom (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jutalom (Videó)

2017 január 20 - péntek
Országosan is egyedülálló akcióba fogott a városi diákönkormányzat és egy helyi vállalkozás. A fiatalok a jeles bizonyítványt szerző középiskolásokat egy kártyával jutalmazzák. Ez meghatározott számú térítésmentes ital elfogyasztására jogosítja tulajdonosát az egyik közkedvelt belvárosi kávézóban.

A kezdeményezés ötlete a tavalyi diákparlamenten vetődött fel először. A támogató felkutatása és a használat gyakorlati kidolgozása után eldőlt, hogy ezentúl megéri majd jól tanulni a zalai megyeszékhelyen. A most félévkor 4.5 vagy afeletti átlagot teljesítő diákok hamarosan élhetnek is a lehetőséggel.

Baranyai Marcell ötletgazda, ZVDÖK elnökségi tag:

A kártyához a név és a diákigazolvány-szám feltüntetése mellett az iskola pecsétje is szükséges. Csak így juthatnak ugyanis hozzá annak a kávézónak a termékeihez, amelyik első szóra csatlakozott az akcióhoz.

Simon Tamás, a Mimosa Lounge üzemeltetője:

A felnőtt városvezetés fontosnak tartja, hogy támogassa a helyi fiatalok elképzeléseit – mondta Balaicz Zoltán. Mint fogalmazott, ezzel nem csak a tanulásra, hanem a városi életben való aktívabb részvételre is ösztönzik őket.

Balaicz Zoltán polgármester:

A diákönkormányzat a jövő héten juttatja el a dokumentumokat a zalaegerszegi tankerülethez, illetve a szakképzési centrumhoz. A jogosultakról ugyanis csak ezek az intézmények rendelkeznek információkkal.

K.Zs./CS.M.

Tartalom megosztása: