keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kábítószer a babapelenkában

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kábítószer a babapelenkában

2005 március 25 - péntek
Két sikeres nyomozás részleteiről számoltak be sajtótájékoztató keretében a zalaegerszegi rendőrkapitányságon. Elsőként egy betöréssorozat felderítéséről esett szó. Németh Attila rendőrőrnagy, a városi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: 2005. márciusában az éjszakai órákban ismeretlen tettes erőszakkal behatolt több különböző profilú gazdasági társaság Zalaegerszeg belvárosában található irodájába.

Az illetéktelen behatoló minden esetben álkulccsal, vagy az ajtó betörésével jutott be az irodákba, ahonnét számítástechnikai eszközöket, fénymásolókat, telefonokat, faxokat és irodai berendezéseket tulajdonított el, melynek összes kárértéke 2 millió forintot tett ki. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s rövid időn belül az egyenruhások látókörébe került egy zalaegerszegi tartózkodási hellyel rendelkező – az egyik Egerszeg környéki településről származó – 21 éves fiatalember. Az ifjút egy rendőri akció keretében elfogták, majd házkutatást tartottak lakásán, ahol a rendőrök megtalálták az irodákból eltulajdonított értékeket, valamint a behatoláshoz használt szerszámokat. A fiatalember elismerte a bűncselekmények elkövetését, akit 11 rendbeli betöréses lopás bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

A másik esetről – amely egy sikeres „kábítószerfogás” volt – Dömötör Péter rendőrzászlós mondott részleteket. Megtudtuk, a közelmúltban egy ismeretlen telefonáló bejelentést tett a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon, Budapestről a zalaegerszegi vonattal Zalaszentivánra érkezik egy fiatalember, aki újabb kábítószer-szállítmányt hoz a fővárosból. A zalaszentiváni vasútállomáson a megadott személyleírás alapján igazoltatták és átkutatták a 21 éves fiatalt, akinél babapelenkába csomagolva nagyobb mennyiségű tablettát, valamint kisebb tasakokban „gyanús” fehér port találtak. Ezzel az akcióval egyidőben elfogták az ifjú 24 éves élettársát és annak húgát, akiknél 200 darab tablettára és 43 darab villámzáras tasakra bukkantak a rendőrök. Az igazságügyi szakértő vizsgálata után kiderült, hogy a lefoglalt tabletták extasy tabletták, a tasakok pedig speedet tartalmaznak.

A zalaszentiváni tartózkodási hellyel rendelkező férfi elismerte, hogy kábítószert hozott, de tagadta, hogy másnak ezt árulta. Kihallgatása során elmondta, élettársának és húgának szokott adni a kábítószerből, s ezúttal magának hozta az anyagot. Az eljárás során összesen hat személyt – köztük több zalaegerszegit – vett őrizetbe a rendőrség.

A sajtótájékoztató végén „üzem közben” is bemutatták azt mobil sebességmérő műszert, amely alkalmas arra, hogy a gépjárművek sebességének mérése mellett – amelyet természetesen minden sofőr láthat is az út szélére kihelyezett táblán – rögzítse az adott időszakban elhaladó járművek számát.

Tartalom megosztása: