keresés a weboldalon

Kamattámogatással segíti a város a kis- és közepes vállalkozásokat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kamattámogatással segíti a város a kis- és közepes vállalkozásokat (Videó)

2015 április 03 - péntek
Kamattámogatással segíti Zalaegerszeg önkormányzata és a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a mikro-, kis- és középvállalkozásokat. Az együttműködésről szóló szerződés ünnepélyes aláírásán részt vett Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár is.

Egy zalaegerszegi ingatlanközvetítő iroda például 10 millió forintra szeretne pályázni. Herkli Gyula, a City Partner Ingatlaniroda tulajdonos-ügyvezetője azt mondja: egy 3 szintes társasház építéséhez használnák fel az alacsony kamatozású hitelt.

A mikro- és a kisvállakozásoknak a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 3,9 százalékos kamattal nyújtja a kölcsönt. Ehhez az önkormányzat 2 százalékos kamattámogatást ad, így mindössze 1,9 százalék lesz a tényleges kamat. A fiatal vállalkozóknak több, 3 százalékos támogatást ad az önkormányzat, így esetükben már az 1 százalékot sem éri el a kamat. A program támogatja a zalaegerszegi vállalkozásoktól történő beszerzéseket is. Ez a harmadik konstrukció. Itt az alapkamat 4 és fél százalék, amely a 3 százalékos önkormányzati támogatással másfél százalékot jelent.

Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár azt mondta úgy reméli, hogy az országban egyedülálló kezdeményezés hatására fejlődhetnek a helyi vállalkozások és több fiatal kezdheti el gazdasági tevékenységét.

A mikro- és kisvállalkozások 1 és 10 millió forint közötti összegre pályázhatnak a program keretein belül. Balaicz Zoltán zalaegerszegi polgármester szerint ez a lehetőség éppen azoknak a vállalkozásoknak segít, akiknek nehéz bővíteniük.

A tervek szerint a helyi önkormányzat a vállalkozásfejlesztési alapítvánnyal egy fejlesztési irodát is létrehoz, amely az európai uniós pályázatok elérésében is segíti majd az ügyfeleket.

DZsu/N.G.

Fotó: FOTO ZALAEGERSZEG

Tartalom megosztása: