keresés a weboldalon

Kamionnal érkezett a 2 tonnányi adomány (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kamionnal érkezett a 2 tonnányi adomány (Videó)

2017 július 12 - szerda
Több raklapnyi tartós élelmiszert ajánlott fel a CO-OP Hungary Zrt. által 2010-ben létrehozott Coop Segély Alapítvány a különleges ellátást igénylő zalai gyermekeknek. A szervezet ily módon immár negyedik alkalommal támogatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségének ellátottait.

Kamionnal érkezett az adomány a Zalaegerszegi Gyermekotthonba. Ezzel a felajánlással együtt összesen 78 tonnányi, közel 20 millió forint értékű alapélelmiszert oszt szét minden megyében a Segély Alapítvány. A szervezetet kezdetben a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak támogatására hozták létre. Később a különleges ellátást igénylő gyermekek segítését vállalták fel. A részletekről Sipos-Tompa János, a Co-op Vasvár Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatott.

A magyar tulajdonú cég célja, hogy példáként szolgáljon más vállalkozásoknak is. Támogatásukat a főigazgatóság örömmel vette, mivel az ellátórendszerben több mint 460 gyermek van, közülük 185-en speciális helyzetűek – mondta Zimborás Béla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese, aki hozzátette:

A gyerekek az adományt egy rövid műsorral köszönték meg. Volt, aki verset szavalt, más énekelt.

V.D./K.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: