keresés a weboldalon

Kamionnyi könyvek

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kamionnyi könyvek

2010 augusztus 30 - hétfő
Lassan minden iskolában véget érnek a tankönyvosztó akciók. A megtanulandó kötetek többsége megérkezett az iskolákhoz, bár van amelyik az utolsó pillanatban.
Felvételünk a Páterdombi Szakképző Iskolában készült, ahol augusztus 30-án a kilencedik évfolyamos diákok vehették át a tankönyveket

Kovács Róbert pedagógus elmondta, évfolyamonkénti beosztásban osztották négy napig a több raklapnyi könyvet. A törvényi előírás szerint a jogosultak (többségében három gyerekes családból származók, illetve gyermekvédelmi támogatásban részesülők), részben ingyenesen, a könyvtári állományból kapták a tankönyveket, melyet év végén majd vissza kell szolgáltatni.

Egyébként egy kilencedik évfolyamos diáknak 24 ezer forint körül kóstál a tankönyv csomag, kisebb eltérést a különböző nyelvkönyvek ára okozhat.
– Iskolánkban egy idegen nyelvet, németet vagy angolt tanulnak a gyerekek, illetve a kifutóban lévő nyelvi előkészítő osztályban még második nyelvként olaszt.

A tantárgyakat az évek óta bevált könyvekből tanítjuk. Ezeket már megszokták, megszerették a kollégák. A szakmai könyvekben lehet évente egy kis módosulás. Az állandóság azért is jó, mert így a diákok előre megkapják a tankönyv listát és maguk is be tudnak szerezni ebből néhányat – mondta Kovács Róbert, aki negyed magával osztotta a könyveket.

Zala-Lap, B. K.

Tartalom megosztása: