keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kapcsolat az UNESCO-val (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kapcsolat az UNESCO-val (Videó)

2012 február 16 - csütörtök
Tagjává választotta a Budapesti Gazdasági Főiskolát az UNESCO felsőoktatási szervezete, a Nemzetközi Egyetemi Szövetség. A kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszer további szélesítésével a BGF célja többek között az oktatási-tudományos együttműködések, a közös kutatások szélesítése, illetve a hallgatók külföldi tapasztalatszerzésének ösztönzése. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg felsőfokú oktatásáért is felelős alpolgármestere úgy véli, hogy a kapcsolatbővítésből a BGF megyeszékhelyi kara közvetlenül is profitálhat.

Az UNESCO felsőoktatási szervezete 120 országból összesen 652 tagot számlál. Célja a világ felsőoktatási közösségének a megteremtése, valamint az oktatási-tudományos együttműködés kereteinek biztosítása. Mindezek érdekében a szervezet tagjai részére konferenciákat, találkozókat szervez, szakpolitikai vitákban vesz részt, információs szolgáltatásokat nyújt, és kutatásokat folytat. A BGF – Magyarország egyik legszélesebb nemzetközi kapcsolatrendszerével rendelkező felsőoktatási intézményeként- öt kontinensen, 42 országban összesen 194 külföldi felsőoktatási intézménnyel tart fenn aktív kapcsolatot.

– A BGF Gazdálkodási Kara számára sok előnyt jelent, hogy ebbe a nemzetközi szervezetbe bekerült. Azon túl, hogy ez rangot ad a karnak és a főiskolának, olyan plusz előnyökkel is jár, melyek nemzetközi konferenciák megrendezését, kettős diploma megszerzését, s hallgatói cserekapcsolatok kiépítését jelenthetik. Továbbá olyan pályázatokban való részvételt, amely az önkéntesség kapcsán egy nyertes projektet már indukált. Bízom benne, hogy a nemzetközi szövetségi tagság számos ilyen lehetőséget rejt még magában- fogalmazott Balaicz Zoltán alpolgármester.

Balaicz Zoltán hozzátette: 1-2 éven belül a BGF Zalaegerszegi Karán számítani lehet arra, hogy több, távoli országból érkezett fiatal kezdi meg felsőfokú tanulmányait.

VN/CSM

Tartalom megosztása: