keresés a weboldalon

Karácsony a másság jegyében

Zalaegerszeg címer
Hírek

Karácsony a másság jegyében

2009 december 23 - szerda
A szokásostól eltérő karácsonyi ünnepélyben volt részük a Békeligeti Általános Iskola diákjainak. A hagyományos fellépők mellett vendégek is részt vettek a műsorban, illetve beszámolók hangzottak el a közös készülődés mozzanatairól a gyerekek prezentációjával színesítve.

Így az adventi időszak feladatai és az együtt átélt örömök újra felidéződtek a képes-zenés összeállítás segítségével. Osztályonként más-más munkafolyamatot vállaltak a tanulók érdeklődésüknek, képességeiknek megfelelően. Így voltak akik látogatást tettek a plébánián, meglátogatták az iskola hitoktatóját és a karácsony eredetéről beszélgettek. Mások körútra indultak és a város összes templomáról érdekes információkat gyűjtöttek.

Egyesek az Aranykapuban vállaltak fellépést, míg társaik a játszóházban tüsténtkedtek, adventi koszorút, ajtódíszt készítettek, ünnepi külsőt varázsoltak az iskola folyosóira, termeibe. Több ügyes kezű diák karácsonyi sütit sütött, vagy egy egész menüt főztek ki. Felkutatták a régi idők, illetve a föld különböző népeinek karácsonyi szokásait.

A sokrétű előkészületek után aztán mindenki örömmel dőlt hátra a székben, hogy az utolsó tanítási napon együtt ünnepelhessen az iskola. Közreműködtek a Liszt-iskola diákjai és vendég hangszeres szólisták. Az iskola vezetése pedig édességcsomagokkal és egyék kisebb ajándékokkal jutalmazta a sok önkéntes munkát.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: