keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Karácsony, a szeretet ünnepe

Zalaegerszeg címer
Hírek

Karácsony, a szeretet ünnepe

2015 december 22 - kedd
Már 2000 éve ünnepeljük a karácsonyt, amikor az emberek elcsendesednek, magukba fordulnak, segítenek a rászoruló családokon, embertársaikon.

A karácsonyt megelőzi az advent. Az advent szónak a jelentése: eljövetel, a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit jelent, hogy „az Úr eljövetele”. Régebben ezt az időszakot kisböjtnek is nevezték.

Számomra a legfontosabb ünnep a karácsony, hiszen ilyenkor találkozhatok a szeretteimmel, és több időt el tudok velük tölteni. Karácsony a szeretet, a békesség, a család és a gyermekek ünnepe. Karácsonykor elcsendesednek az utcák, a szórakozóhelyek, és a legfontosabb az, hogy az emberek hazatérnek, és a családjukkal töltik ezt a szép ünnepet. Ez a jeles nap annak a próbája is, hogy felnőtten él- e bennünk a gyermekkor?

Az ajándékozásban mi a fontosabb számunkra? Adni vagy kapni? Az ajándék többet ér-e számunkra, vagy inkább az örömszerzés? Lehet az ember csodatevő, áldozatkész, önfeláldozó, de az igaz szeretet nélkül semmit nem ér az egész… A mai világunkban csak azt nézik sokan, hogy kinek mije van. Nem számít az senkinek, hogy miből lett az a dolog. Az emberek azt hiszik, hogy a szeretetet meg lehet vásárolni sok-sok ajándékkal, pedig ez nem igaz. Ezek az ajándékok nem szívből jönnek. A szeretetet csupán csak adni és kapni lehet: örömszerző ajándékként. A szeretet együtt jár a békességgel, hiszen csak a béke teszi lehetővé, hogy a gyerekekből felnőttek lehessenek, családot alapítva pedig tegyenek meg mindent azért, hogy boldogság ragyogjon be a házak ablakain, és a szeretet kapcsolja egymáshoz az embereket. Karácsonykor a ragyogó karácsonyfa alatt mennyi szép és csodálatos ajándék van! Ilyenkor ne azt vegyük számba, hogy mit kapunk, inkább azt, hogy mit is tudunk adni egymásnak. Örömöt csak annak tudunk adni, akit nagyon jól ismerünk, akit megbecsülünk és szeretünk. A szeretet egy olyan meg nem fogható különleges dolog, önzetlen jóakaratban megnyilatkozó érzelem, amely annál jobban gyarapodik, minél többet nyújt magából; minél tékozlóbb, annál gazdagabb lesz.

Gondoljuk át mindannyian, hogy mi is a fontos számunkra ezen az ünnepen. Együtt lenni a családunkkal szeretetben, békességben, vagy inkább magányosan egyedül ünnepelni ezen a csodálatos szép ünnepnapon.

Rózsás Veronika (12.a)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: