keresés a weboldalon

Karácsony előtt a suliban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Karácsony előtt a suliban

2010 december 20 - hétfő
A középiskolák nagyobb részében már megkezdődött az év végi rendes szünidő, de az általános iskolákban sem a szokásos rend szerint zajlanak 2010 utolsó tanítási napjai. Megérett már az utóbbi hetek próbáinak gyümölcse, és bemutatóra kerülnek a karácsonyi ünnepkört megidéző műsorok. Felvételünk az Eötvös – iskolában készült, ahol az intézmény énekkara mellett főként az alsósok vállaltak oroszlánrészt a szereplésben. Csengő gyerekhangok hirdették az élet misztériumát, minden nap és minden pillanat szépségét.

A Landorhegyi-iskolában még nem csendesült ilyen meghitté a hangulat. Éppen ellenkezőleg. Nagy nyüzsgéssel vetették bele magukat a diákok a délutáni kézműves foglalkozásokba. Árvayné Nagyari Katalin kismesterségek oktatója volt a felelőse a hagyományos karácsonyváró délutánnak.

A sláger, mint sok éve mindig, most is a gyertyamártogatás volt. A font készterméket aztán önmagában lehetett csodálni, vagy egy paddal odébb, asztaldísz készítéskor bizonyult hasznos kelléknek.

Voltak akik inkább origami technikával foglalatoskodtak és meglepően sok fiút vonzott a konyha, ahol dióval ízesített mézeskalácsokat készítettek a cukormáz lecseppenő részeinek buzgó eltüntetése mellett. Az ínycsiklandozó illatba burkolózott folyosókon, a diákönkormányzat tagjai gyerek puncsot szolgáltak fel. A program pályázati támogatással valósult meg.

Zala-Lap, b. k.

Tartalom megosztása: