keresés a weboldalon

Karácsonyi kirándulás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Karácsonyi kirándulás

2016 január 13 - szerda
Végre eljött a várva várt kirándulás. Úti célunk Eisenstadt és Halbturn volt. Utazásunk nagyon hosszúra nyúlt, de a látvány miatt megérte. Mesés városkába értünk!

Eisenstadtban hosszasan sétáltunk, megnéztük a város nevezetességeit, így az Esterházy- kastélyt. A bejárata csalafinta, hiszen, ahol bemész, ott kijönni már nem tudsz! A kastély látogatása után szabadidőt kaptunk, nézelődtünk, s volt, aki vásárolt.

Miután mindenki visszatért a megadott időre, elindultunk a második úti cél felé: ez Halbturn kastélya volt. Ehhez előbb meg kellett kerülnünk a Fertő tavat. Ez időben meglehetősen nagy kerülőt jelentett.

A kastélyhoz érkezve, megcsodáltuk az épületet, és annak szobáit. Némelyek díszesek, panorámásak, nekem nagyon tetszettek.

A vásár sokszínű volt: kézműveskedni, pónin lovagolni is lehetett. Persze a kisebb emléktárgyak vásárlása sem maradhatott el.

Nekem nagyon tetszett a kirándulás. Javaslom Nektek, ha tehetitek, télen Ti is látogassatok el ezekbe a szép osztrák városokba, élvezzétek a közelgő ünnep hangulatát!

Trencséni Kim 5.b
Landorhegyi Sportiskolai Általános Iskola

Tartalom megosztása: