keresés a weboldalon

„Karate Kid” – nemzetközi harcművészeti bajnokság lesz Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

„Karate Kid” – nemzetközi harcművészeti bajnokság lesz Zalaegerszegen

2011 november 01 - kedd
Zalaegerszegen tartják november 18-20 között a nyílt nemzetközi harcművészeti bajnokságot. A japán, kínai, koreai irányzatokat és más harcművészeti ágazatokat felvonultató versenyt a kábítószer elleni küzdelem jegyében rendezik meg, gyermek, kadet, junior, felnőtt és veterán női és férfi kategóriákban. Minderről sajtótájékoztatón számoltak be.

A küzdősportok – bármilyen furcsa a laikusok számára – egyáltalán nem durvák, hiszen lényegük a szabálytisztelet, a fegyelem és az önfegyelem. Egyúttal választási lehetőséget is adnak – mondta a zalaegerszeg.hu-nak Horváth Ferenc, a Fightingsport-Hungary Kick és Thaibox SE elnöke. A sportvezető szerint fiatalok választhatnak: csavargással, céltalanul töltik szabad idejüket, vagy valamilyen sportolással – a válasz senkinek nem lehet kérdéses.

A versenyen a fiatal és a veterán sportolók, a nézők egyaránt kiállnak a drogellenes világért, a drogmentes Magyarországért.

Balaicz Zoltán alpolgármester hozzátette: a sport és drogellenes küzdelem olyan célok, amelyek az önkormányzat számára is vállalhatók, ezért erkölcsileg, anyagilag egyaránt támogatják a bajnokság megszervezését.

A Nyílt Nemzetközi Harcművészeti Bajnokság három napján a magyar és európai versenyzők mellett az Amerikai Egyesült Államok, az Arab Emirátusok, Argentína, Mallorca és Szíria sportolói is küzdőtérre lépnek a Liszt Ferenc Általános Iskola tornatermében.

yr

Tartalom megosztása: