keresés a weboldalon

Karnevál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Karnevál (Videó)

2017 február 28 - kedd
Fánky fesztivállal egybekötött városi farsangot tartottak a megyeszékhely főutcáján. A hagyományos húshagyó keddi kavalkádot 19 éve rendezi a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesülete. Idén ehhez csatlakozott a funky zene jegyében, tavaly életre hívott fánk fesztivál.

Maskarák és jókedv uralta a Dísz teret ma délután. Jótékonysági fánk vásárral indult a program, ahol több nyugdíjas klub árulta szalagos farsangi finomságait. Később a legötletesebb jelmezek is bemutatkoztak. A városi farsang népszerűsége töretlen, kezdetek óta több százan vesznek részt a felvonuláson – mondta Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének elnöke.

A funky zene és a fánk Velkey Péter humánigazgatási osztályvezetőnek köszönhetően találkozott. Az ötletgazda szerint a két rendezvény összekapcsolása törvényszerű volt.

A kicsik és nagyok egyaránt beöltöztek és álarcot öltöttek, hogy együtt búcsúztassák a telet. Rajcsányi Borbála osztálytársaival érkezett a város főterére.

A jelmezes felvonulást a Dísz tértől a Kossuth utca végéig a városatyák vezették. A szervezők és résztvevők ezúttal is azt remélték, hogy ijesztő jelmezeikkel és télűző rigmusaikkal sikerült elűzniük a telet.

Gy.A./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: