keresés a weboldalon

Kárpát-medencei gyerekek táboroznak Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kárpát-medencei gyerekek táboroznak Zalaegerszegen (Videó)

2018 július 17 - kedd
Az összetartozás érzésének erősítése céljából szervezték meg idén is a Kárpát-medencei gyermektábort. A programsorozatra testvérvárosi településekről, egyebek mellett Marosvásárhelyről, Barótról, Dunaszerdahelyről és Beregszászról több, mint 70 magyar anyanyelvű gyermek érkezett. Üdülésüket az önkormányzat finanszírozza.

Az egyhetes jutalomkiránduláson – a hagyományokhoz híven – most is a jó tanulók vehetnek részt. Többen, köztük Szabó Tóbiás nem először jár Zalaegerszegen.

A fiatalok itt tartózkodásuk alatt nemcsak helyi gyerekekkel, hanem egymással is barátságot köthetnek – mondta Karp Ágnes marosvásárhelyi pedagógus.

A külföldi vendégeket Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester többek között a megyeszékhely történelméről szólt és a testvérvárosi kapcsolatokat idézte fel.

A tábort ezúttal már nyolcadik alkalommal szervezték meg. A Kárpát-medencei diákoknak szóló üdülés ötlete azonban korábban, Zalaegerszeg és Marosvásárhely közötti barátság kezdetén merült fel. Akkor kisebb létszámban, csupán néhány település vett részt a kezdeményezésben. A részletekről Sümegi László táborvezető tájékoztatott.

A gyerekek a napokban felkeresik a város és a térség nevezetességeit. Az ismeretterjesztő túrák mellett a strandolásra is lesz idő, például az AquaCityben és a Balatonon.

V.D./F.M.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: