keresés a weboldalon

Katasztrofális kezdés – parádés hajrá

Zalaegerszeg címer
Hírek

Katasztrofális kezdés – parádés hajrá

2009 április 06 - hétfő
Zala Volán-ZTE – Szeviép-Szeged 68-64 (9-25, 22-17, 16-19, 21-3) NB-I. női kosárlabda negyeddöntő 2. mérkőzés. Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Forrai, Tóth K.

Zala Volán ZTE: Szalay (7), Szélesy (5), Rasheed (12), Takács (2), Horváth Zs. (9). Csere: Hersics (5), Johnson (2), Ambrus (11/6), Varga Zs. (15), Pungor. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Elképesztően gyengén kezdte a találkozót a Zala Volán ZTE, az 5. percben már 2-12 állt az eredményjelzőn. Hiába kért két alkalommal is időt Bencze Tamás vezetőedző, az egerszegi lányok csak nem tudtak nagyobb sebességre kapcsolni. A második játékrészben egy ideig még a szegediek irányították a játékot, azonban a hazaiak a negyed vége felé kezdtek feltámadni, felzárkóztak, s megőrizték győzelmi esélyüket.

A nagyszünet után belekezdett a Szeviép Szeged, ismét nőtt a különbség a két együttes között (25. p. 38-53). Bencze Tamás ekkor mérgében egy teljes sort cserélt. Ezután valamelyest csökkent a különbség, de az igazi fordulat a negyedik játékrészben következett be. 8-0-s szériával kezdett az egerszegi csapat, s a teljesen megzavarodott vendégeket egy perccel a vége előtt befogta (62-62).

Ekkor Varga Zs. pillanatai következtek, betörés után szerzett pontokat és a büntetőknél sem remegett meg a keze. A Zala Volán ZTE a sírból hozta vissza a találkozót. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1. A harmadik meccset szerdán 18 órától rendezik Szegeden.

Vélemények: Bencze Tamás, a Zala Volán ZTE vezetőedzője: – Az első félidő horrorja után ráébredtünk, hogy van keresnivalónk. Sikerült nyernünk, mert hittünk benne.

Szélesy Judit, a Zala Volán ZTE játékosa: – A találkozó elején nem találtuk a ritmust, de utána az is fölpaprikázott bennünket, hogy a szegediek lenéztek minket. Most a mi oldalunkon van a lélektani előny. Nem feltartott kézzel megyünk Szegedre.

(Zala-Lap, B. I.)

Tartalom megosztása: