keresés a weboldalon

Katasztrófavédelmi vetélkedő Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Katasztrófavédelmi vetélkedő Zalaegerszegen

2008 május 04 - vasárnap
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Zalaegerszegi Kirendeltség illetékességi területén (Zalaegerszeg, Zalalövő és még 77 település) lévő általános és középiskolás tanulók számára tartottak a napokban katasztrófavédelmi versenyt. Az iskolai fordulók után 8 csapat versenyzett a továbbjutásért a zalaegerszegi bázison. Évek óta hagyomány ez a felmenő rendszerű verseny, mellyel közelebb szeretnék hozni a diákokhoz a polgárvédelmi és katasztrófavédelmi ismereteket, tájékoztatta lapunkat Molnár Csaba polgárvédelmi alezredes, kirendeltségvezető.

A diákoknak elméleti és gyakorlati ismeretekről egyaránt számot kellett adni. A számítógépes tesztek kitöltése után szabadtéri állomásokon mutatták be fizikai készségüket a csapatok. Így kezelni kellett tudni a puttonyfecskendőt, kötélfűzési gyakorlattal kellett bírni, sérültet biztonságosan szállítani és szelektív hulladékgyűjtést bemutatni. A környezetvédelmi feladatok egyébként egyre nagyobb szerepet kapnak az utóbbi időkben a versenyeken.

A védelmi feladatok akár az iskolai oktatás részét is képezhetnék, ehhez megfelelő tanítási blokkot (akárcsak a nevezett versenyre való felkészítő anyagot) a katasztrófavédelem tud biztosítani, de az oktatási intézmények egyelőre nem éltek ezzel a lehetőséggel.

A fordulót a Petőfi Sándor Áltlános Iskola, illetve a Csány László Szakközépiskola csapatai nyerték. Ők jutottak tovább a május 27 -én szintén Zalaegerszegen rendezendő megyei fordulóra. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: