keresés a weboldalon

Kauzli Józsefről nevezték el

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kauzli Józsefről nevezték el

2008 november 13 - csütörtök
Átadták a Kertvárosi Általános Iskola Eötvös József Székhelyiskola felújított tornatermét. A 30 éves évfordulóját ünneplő intézmény tornacsarnokát az iskola egykori testnevelő tanáráról, Kauzli Józsefről nevezték el.

A névadóünnepségen először dr. Gyimesi Endre polgármester emlékezett meg a „csupa szív pedagógusról, nagyszerű emberről”, akinek életútja és pályája nem volt hányattatásoktól mentes. Ám, mivel gátfutó volt, jól bírta az akadályokat. Kauzli József 13 év tanítás után ment az Eötvös-iskolából nyugdíjba, de csak azért, hogy még több ideje legyen számos közéleti (önkormányzati képviselői és sportegyesületi) tevékenységére. Így a Kertvárosi Sportklub szervezési munkáinak ellátására. Méltán viseli ezentúl az oktatási intézmény új tornaterme a néhai pedagógus nevét.

A polgármester a felújítással kapcsolatban elmondta, 27 millió forintból valósult meg a régi álom. Sportparketta került a padlóra, háromféle labdajátékhoz készítettek felfestést, szakszerű takarítógépeket vásároltak, átfestették az oldalfalakat, ezen kívül elektromos kosárpalánkkal és távirányító rendszerrel szerelték fel a tornatermet. Az önkormányzat saját pénzéből, illetve az iskola alapítványának támogatásából biztosította a beruházás költségeit.

A Kauzli József Tornatermet és a névadóról készült emléktáblát a polgármester, a családtagok (felesége és leánya), valamint Hanzséros Alajos iskolaigazgató avatta fel. Az intézmény vezetője ezt követően köszöntet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak a tornaterem felújításához, majd néhány gondolattal megemlékezett egykori kollégájáról: „tisztelettel jelentve, hogy míg e falak állnak, s benne diákok tanulnak, sportolnak, őrizni fogják emlékét”.

Az ünnepség további részében volt sporttagozatos diákok idézték fel néhai osztályfőnökük alakját („jött kék melegítőben, nyakában az elengedhetetlen síppal”), majd az egységesített kertvárosi intézmény tanulói adták elő műsorszámaikat. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: