keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kedvcsináló az EB-re

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kedvcsináló az EB-re

2004 november 25 - csütörtök
Magyarország – Szlovénia  33-30 (17-17)Zalaegerszeg, 2500 néző. Barátságos női válogatott kézilabda-mérkőzés.

Jv.: Horváth P., Marton.
Magyarország: Pálinger – Balogh (6), Kulcsár (5), Radulovics (3), Görbicz (5), Ferling (4), Kirsner (2).
Csere: Sirina, Bohus, Pigniczki (2), Farkas (2), Siti E. (4), Kindl, Mehlmann. Szövetségi kapitány: Kiss Szilárd.
Szlovénia: Stefansin – Cseckova (4), Pus, Freser (7), Kurent (5), Oder (5), Ilics (4).
Csere: Martincsek, Derepasko (4), Cserar (1), Pajicman. Szövetségi kapitány: Roland Bedics.

Jól kezdett a magyar csapat, az 5. perc végén 7-3 volt az eredmény. Egy időkérést követően azonban a szlovének rendezték soraikat, előbb kiegyenlítettek, majd a vezetést is átvették. A félidő hajrájában a magyar csapatnak főleg gyors indításokból és átlövésekből sikerült egyenlítenie. A második játékrész elején a magyar lányok jól védekeztek és a megszerzett labdákból főleg Balogh és Görbicz szerzett gólokat. Feltűnő volt, hogy Radulovicsnak nem ment a játék. A szlovének a végén mindent megtettek az egyenlítésért, de a hazaiak szélről és átlövésből szerzett gólokkal megtartották előnyüket. A magyar csapat győzelméhez az is kellett, hogy az egykoron az egerszegi Caolában is játszó Sirina több ziccert is hárított.
Vélemények:
Kiss Szilárd magyar szövetségi kapitány – Mindkét játékrészben az elején játszottunk jól. Messze vagyunk a csúcsformától, de van még időnk az EB kezdetéig.
Roland Bedics szlovén szövetségi kapitány – Valószínű, hogy az EB-n is ilyen lüktető iramú mérközéséken kell majd jól szerepelnünk. A magyarok a félidők elején jobbak voltak nálunk, ezzel nyertek.
Balogh Bea, a magyar csapat legeredményesebb játékosa – Főleg védekezésben nyújtottunk jó teljesítményt, s a megszerzett labdákból jó indultunk. Főként ennek köszönhetjük sikerünket.
Tanja Oder, a szlovének egyik legjobbja – Van bőven javítanivaló játékunkon, de az EB-ig van még idő a formába lendülésre. A magyarokkal mindig jó játszani, tanulhatunk tőlük.

Tartalom megosztása: