keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kedves miliő a Kvártélyház

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kedves miliő a Kvártélyház

2007 augusztus 29 - szerda
Bezárja kapuit a Kvártélyház. Az egy hónapig tartó nyári programsorozat a végéhez érkezett, a színpadot és a nézőteret hamarosan elbontják.

Az önkormányzat áprilisban döntött arról, hogy a levéltár udvarát kulturális célra hasznosítja július-augusztus hónapban, a Hevesi Sándor Színház munkatársaira és infrastruktúrájára támaszkodva.

Tompagábor Kornél művészeti vezető az elmúlt hónapok munkáját értékelve kérdésünkre elmondta, hogy nagyon sok segítséget kapott az önkormányzat művelődési osztályától, személy szerint Horváth Gábor referenstől, valamint a színház szinte minden tagjától. A szervezési munkák, és a technikai feladatok megoldása csapatmunka nélkül nem valósulhatott volna meg.

Az előadások kiválasztásánál elsődleges szempont a minőség volt, és hogy a nyári melegben szórakoztató darabokat láthasson a közönség. „Mácsai Pál, Huzella Péter, Für Anikó, vagy akár a Zalai Táncegyüttes produkciója egyfajta ízlést is tükröz, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszik” – mondta a művészeti vezető. Majd hozzátette: a legnagyobb kritika azonban eddig az volt, hogy kevés előadás szerepelt a programban. „A közönség nagyon jól fogadta az új kulturális helyszínt, sikerült egy kedves zalaegerszegi miliőt kialakítani. Mosolyogva mentek ki a nézők az előadások után”. Az időjárás is kegyes volt, hiszen eső miatt csak egyszer kellett darabot félbeszakítani, amúgy szinte minden előadás teltház előtt zajlott. A legkevesebben száznyolcvanan voltak a kétszázhúsz férőhelyes nézőtéren.

A gyorsmérleg után a szervezők örülnek, hogy az emberek megszerették az udvart, s hogy a közönség helyi színészeket láthatott a szabadtéri színpadon. A munkának koránt sincs vége, hiszen a tervek szerint jövő nyáron folytatódnak a Kvártélyház programjai. A nagy sikerre való tekintettel műsoron maradna az Anconai Szerelmesek című komédia, és új produkciók is szerepelnek majd a színpadon. Tompagábor Kornél elmondta, a következő hónapokban fel szeretnék mérni az igényeket és a lehetőségeket mind a közönség, mind a szponzorok oldaláról, s csak ezután állítanák össze a jövő évi programokat. (Zala-Lap Kft., P.P.)

Tartalom megosztása: