keresés a weboldalon

KEF immár térségi szinten is

Zalaegerszeg címer
Hírek

KEF immár térségi szinten is

2011 február 07 - hétfő
Zalaegerszeg után a kistérségben is megalakult a Kábítószer Egyeztető Fórum. A lehetőséget erre egy országos pályázat adta, melyen sikerrel szerepelt a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás.

A KEF alakuló ülését a napokban tartották. Az új szerveződés tagjai a kistérségi társulás, a TÁMASZ, a Kiút Drogellenes Alapítvány, a Zalai Bűnmegelőzési Kortárs Segítő Klub, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság, az ÁNTSZ, valamint a Csertán Sándor Általános Iskola. A célokról Szintén Lászlót, a Zalaegerszeg és Térsége Többcélú Kistérségi Társulás megbízott vezetőjét kérdeztük.

– A kistérségi KEF létrehozására azért volt szükség, mert bár Zalaegerszegen már működik Kábítószer Egyeztető Fórum, nem áll meg a drogozás a város határainál. Igenis jelen van a kábítószer a vidéki diákok körében is, és sajnos az a tapasztalat, hogy egyre fiatalabb a tiltott szert kipróbálók köre – állítja Szintén László. – Éppen ezért fontos feladatunknak tartjuk, már az általános iskolákban elkezdeni a felvilágosítást, hogy később, amikor tényleg szemben találják magukat a fiatalok a kábítószerrel, tudjanak nemet mondani.

Ugyanezen a véleményen van Major Zsolt, a zalaegerszegi KEF társelnöke, a Zalai Bűnmegelőzési Kortárs Segítő Klub vezetője.

– Nagyon fontos ebben a helyzetben az együttműködés és a kapcsolattartás. Segítenünk kell egymás munkáját. Ez a fő cél – fűzi hozzá Major Zsolt. – A másik, hogy segítséget adjunk az érintett családoknak abban, hogyan nézzenek szembe a problémával, mit tegyenek, kihez fordulhatnak, ha felfedezték, hogy gyermekük droghasználó.

Paksi Borbála 2007-ben készített tanulmánya szerint, a zalaegerszegi középiskolások egyharmada fogyasztott már életében valamilyen visszaélésre alkalmas szert. A drogot kipróbálóknak – szakemberek szerint – mindössze egy százaléka válik tényleges használóvá, ennek ellenére a probléma közöttünk van, feltétlenül foglalkozni kell vele. Ezt ismerték fel mindazok, akik valamilyen módon segítik a térségi, illetve a zalaegerszegi KEF munkáját.

F.M.

Tartalom megosztása: