keresés a weboldalon

Kemény bemutatkozás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kemény bemutatkozás

2007 június 18 - hétfő
Az elmúlt héten megkezdte felkészülését a ZTE FC labdarúgócsapata. A játékosok elsőként fizikai felmérésen vettek részt. Ezután Nagy Ferenc, a ZTE FC Zrt. elnöke sajtótájékoztató keretében bemutatta Szlavko Petrovicsot, a csapat új vezetőedzőjét, akinek munkáját ifj. Mihalecz István pályaedző és Jakab Csaba kapusedző segíti.

A szerb származású, de 28 éve Németországban élő tréner több mint egy órán keresztül vázolta, hogy mi szükséges a jó profi futballhoz. Az évértékelést néma csendben hallgattak a játékosok.

Elsőként a csapatmunkát emelte ki. A játékosoktól odafigyelést, koncentrációt vár el. A múltból csak a pozitív dolgokat szabad átvenni. Magától is és a játékosoktól is a maximumot várja el. Nála mindenki tiszta lappal indul. Amelyik játékos visszaél a bizalmával, azt rövid úton eltávolítja az öltözőből. Dolgozni jött Magyarországra, s nem azért, mert itt szép a táj, jók az ételek. A kemény szavak mellett elhangzott az is, hogy a jól teljesítő játékosokat dicsérni is fogja. Minden edzőnek vannak kedvenc játékosai, ő a fegyelmezett, rendszerető labdarúgókat kedveli. Reméli, hogy családias hangulatban tud dolgozni, és akkor a siker sem marad el.

Az első edzésen kiderült, hogy jelentős változások történnek a játékoskeretben. Nem újítják meg Csóka Zsolt, Ivica Franciskovics, Darko Ljubojevics, Ciprián Dianu, Varga Zoltán lejáró szerződését. A kölcsönbe érkezett Rajko Lekics visszatér Dániába. A lejárt szerződésű játékosok közül Molnár Balázzsal kétéves szerződét kötött a klub vezetése. Józsi Györggyel, Kocsárdi Gergellyel, Nagy Lajossal  tárgyalnak.

Kialakult a ZTE edzőmérkőzéseinek programja. Június 23-án a Rapid Wiennel idegenben, 27-én a bajnok Debrecennel Bükön játszanak, 30-án Egerszegen a Varasd ellen lép pályára a csapat. Július 7-én az Intertotó Kupában a Kazanyt fogadja a ZTE, egy hét múlva az orosz csapat vendégei lesznek a kék-fehérek. Július 21-én pedig indul a bajnokság. (Zala-Lap Kft., B.I., Z.A.)

Tartalom megosztása: