keresés a weboldalon

Kéménycserék Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kéménycserék Zalaegerszegen (Videó)

2013 április 10 - szerda
Csaknem félezer zalaegerszegi lakásban cserélik ki a több évtizedes, veszélyes termofor gyűjtőkéményeket. Erre – az új Széchenyi Terv keretében – pályázat útján nyílt lehetőség, mellyel alapvetően társasházak élhettek. A beruházást az állam és az önkormányzat egyaránt támogatta.

A kiszerelt, s elavult kémények között akadt olyan, amelyik már halált is okozott, mivel az egycsatornás, azaz közös gyűjtőtérből a szénmonoxid esetenként visszaáramlott a lakótérbe. Így aztán – Pais Kornél, a LÉSZ Kft. ügyvezetője szerint- cseréjük nem csak időszerűvé, de szükségessé is vált.


A felújítások költsége ezeknél a lakásoknál kevéssel meghaladja a 42 millió forintot. Ebből 16 milliót az állam, 12-t pedig az önkormányzat magára vállalt. Így önrészként csak a fennmaradó részt kellett a lakóknak fedezniük – tájékoztatott Gyutai Csaba polgármester.


Gyutai Csaba utalt arra, hogy ezzel a beruházással a zalaegerszegi veszélyes kémények felszámolása nem fejeződött be. A LÉSZ Kft. ugyanis megbízást kapott arra a felmérésre, melynek nyomán a jövőben – a rendelkezésre álló források függvényében – folytatódnak a kéménycserék.
V.N./T.S.
Fotó: Czudor Léna

Tartalom megosztása: