keresés a weboldalon

Kenyérfesztivál (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kenyérfesztivál (Videó)

2017 augusztus 21 - hétfő
Az augusztus 20-ai programsorozat részeként ismét megrendezték a Kenyérfesztivált a Göcseji Falumúzeumban. A létesítmény egyúttal ezen a napon ünnepelte fennállása 49. évfordulóját. A látogatókat többek között kenyérsütéssel, valamint kézműves- és kirakodóvásárral várták.

Zalaegerszeg – a korábbi évekhez hasonlóan – méltó módon emlékezik az államalapításra – kezdte köszöntőjét Balaicz Zoltán. A polgármester külön kiemelte a Skanzent, mint emblematikus helyszínt. A létesítmény komoly fejlesztések előtt áll, ami a fesztivál rangját is emelheti a jövőben.

Balaicz Zoltán polgármester:

A rendezvényen megszegték a Magyarok Kenyerét. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezéséhez Zalában mintegy 100 gazda csatlakozott. A felajánlott csaknem 25 tonna gabonából – mint elhangzott – kitűnő minőségű kenyér készült.

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezetének elnöke:

Az új vekniket idén is a Korona Pékség készítette. Különlegességük, hogy előállításukhoz csak természetes anyagokat használtak fel.

Buzsáky Ferenc, a Korona Pékség vezetője:

A Falumúzeumban a cég ifjú szakembereket is toborzott. Kemencéjüknél bárki elsajátíthatta a pékmesterség alapjait. Máshol népi játékok, lovaglás és kirakodóvásár várta az érdeklődőket. A programot délután színpadi produkciók színesítették.

K.Zs./I.G.

Tartalom megosztása: