keresés a weboldalon

Kenyérünnep (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kenyérünnep (Videó)

2016 augusztus 17 - szerda
Hatodik alkalommal szervezik meg idén a Magyarok Kenyere akciót. Ehhez az ország összes megyéjéből, valamint a Kárpát-medence magyarok lakta területeiről gyűjtenek búzát. Az ebből készült kenyereket jótékony célokra ajánlják fel a szervezők. A kezdeményezéshez Zalaegerszeg is csatlakozott. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

A zsákokkal teli az autó a tüskeszentpéteri malomba szállítja a rakományt. A ságodi gyűjtőpontra idén a szokásosnál is több, közel 15 tonna felajánlás érkezett. Zalában eddig összesen 20 tonna gyűlt össze. Tolvaj Márta alpolgármester emlékeztetett: ennek egy részét liszt, a többit pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

Az akciót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezi. Lendvay Miklós, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatója elmondta: a program 2011-ben indult és a magyarság szolidaritását, összetartozását fejezi ki.

A Központi Kenyérünnep augusztus 20-án lesz Pécsen, amikor megáldják a magyar kenyeret. A kovász a felvidéki Gútáról érkezik Baranyába, míg a sót az erdélyi Parajdról küldik. A támogatást a Gyermekek Világnapján, szeptember 20-án juttatják el a rászorulóknak.

N.D./P.B.

Tartalom megosztása: