keresés a weboldalon

Képek a rózsaszín szobából

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képek a rózsaszín szobából

2010 április 29 - csütörtök
Takács Evelin, a Pais tagiskola negyedikese kiállítása nyílt április 28-án a József Attila könyvtár gyerekrészlegében. A tárlatot megnyitó Farkas Ildikó tanítónő elmondta, a kislány munkáiból kiegyensúlyozott, vidám egyénisége köszön vissza.

Evelin kedveli a sárga árnyalatait, a kobaltkéket, a rózsaszínt. Témái között láthatók a kedvenc állatok, köztük egy az Ady – iskola által nívódíjjal kitüntetett munka is. A főtéma ábrázolása kecses, a háttér szolid. Készített már versillusztrációt, személyiség tükröt, mely sokszínű, ugyanakkor harmóniát mutat.

Megjeleníti képein a mesék világát, de dolgozott már mozaik technikával is, mely kitartást és türelmet kíván. Jól eltalálja a színarányokat, mint a Rózsák című képén is látható. Evelin számára a világ szép és kerek, ennek a kiegyensúlyozottságának lenyomata látható az alkotásain, fogalmazott a tanítónő, aki négy éve bábáskodik a kislány rajz fejlődésénél.

Evelin elmondta magáról, kedveli a természetet és az állatokat, szívesen kirándul és olvas, sok barátja van és egy ritkán hallható kijelentést is tett, szeret iskolába járni. A szobája fala pedig, ahol esős időben rajzol, rózsaszín színű (igaz csak véletlenül sikeredett ilyenre).

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: