keresés a weboldalon

Képeskönyv a városról

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képeskönyv a városról

2007 július 16 - hétfő
Tíz évvel ezelőtt, 1997-ben jelent meg Zalaegerszegről első képes könyve Mészáros T. Lászlónak, akinek a most bemutatott Zalaegerszeg – kirándulóparadicsom címet viselő már a tizenhatodik a sorban.

A rendhagyó könyvbemutató helyszínéül a termálfürdő szolgált, ami már csak azért is volt kézenfekvő, hiszen a kötet Zalaegerszeg turisztikai értékeire hívja fel a figyelmet. Az ünnepségen dr. Gyimesi Endre polgármester a szerzők méltatása mellett a zalai emberek vendégszeretetét emelte ki. Mint mondta, a könyv tökéletesen ábrázolja – szöveggel és képekkel egyaránt -, milyen nagyszerű kirándulóparadicsommá nőtte ki magát a város.

Vándor László, a kötet egyik társszerzője elmondta: Zalaegerszegről írni ma már öröm. A város megérett arra – vélte -, hogy immár a turisztikai irodalomba is bekerüljön. Sümegi László, a könyv másik társszerzője a kötetre való készülés élményét osztotta meg a megjelentekkel. Zalaegerszegiként ugyanis hajlamos az ember „csak úgy” elmenni az itt található szobrok, műemlékek, terek mellett, miközben egy gyönyörű városban élünk. 

A könyv ötezer példánya immár kapható az Alexandra-könyvesházakban szerte az országban, de egyéb turisztikailag fontos helyeken – így a termálfürdőben is – hozzá lehet jutni.
A kirándulóparadicsom sorozatnak hamarosan újabb kötetei is megjelennek. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: