keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Képviselők a városért

Zalaegerszeg címer
Hírek

Képviselők a városért

2006 november 27 - hétfő
A városi közgyűlés képviselőit invitálták fórumra a Városgazdálkodási Kft. munkatársai, ahol sok minden más mellett szó esett a cég elmúlt időszakban végzett munkájáról, főbb tevékenységeiről, gazdálkodásáról, valamint a jövőbeni tervekről is.

A tájékoztató fórumon – melyen összesen tizenöt képviselő vett részt – elsőként Nagy András, a VG Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelent vendégeket. Elmondta: fontosnak tartják az efféle találkozókat, hiszen itt lehetőség nyílik arra, hogy az elvégzett feladatok felvázolása mellett bemutassák a cég életében bekövetkezett változásokat, ismertessék jövőbeni elképzeléseiket, és átbeszéljenek a város szempontjából minden lényeges kérdést. Ezt követően a VG Kft. elmúlt éveinek gazdálkodásáról számolt be az ügyvezető igazgató, majd Bakiné Rédei Tímea, a cég közterület- és parkfenntartási ágazatvezetője tartott rövid előadást. Megtudtuk, a jelenleg 75 főt foglalkoztató VG Kft. roppant hangsúlyosan kezeli a zöldfelületek megóvását. Az önkormányzattal kötött szerződés értelmében – egyebek mellett – rendszeresen végzik a virágok és a fák metszését, a fűkaszálást, a város növényeinek, cserjéinek gondozását, a köztéri szobrok tisztítását, a lehulló levelek elszállítását, azaz minden olyan feladatot, amely hozzájárul a városkép szépítéséhez. A rendezvényen elhangzott, az ügyfélszolgálaton keresztül – ahová évente több száz hívás és kérés fut be – bárki kapcsolatba kerülhet a céggel. A beérkező kéréseket mindig rögzítik, s megpróbálják minél gyorsabban elvégezni a szükséges tevékenységet.

A folytatásban az andráshidai Aranyeső Kertcentrum működéséről hallhattak beszámolót a képviselők, ezután pedig Siklósi Vilmos, a VG Kft. kegyeleti ágazatvezetője beszélt a temetők fenntartásáról, üzemeltetéséről, illetve a kegyeleti szolgáltatás főbb tudnivalóiról. Nagy András kiemelte: a lakossággal jó a kapcsolatuk, s azon dolgoznak, hogy a jövőben tovább erősítsék ezt a kontaktust.
Az előadások után következtek a hozzászólások. Elsőként Tombi Lajos alpolgármester kért szót, aki elismerően nyilatkozott a VG. Kft munkájáról. Panácz Antal képviselő arra kérte a VG vezetőit, hogy amennyiben lehetséges, a jövőben nevezzenek ki egy embert, aki rendszeresen járja a Landorhegyet, és a szükséges helyeken elvégzi az utcasöprést és a szemétgyűjtést. Hozzátette: gyakori vendég a VG-nél, hiszen a körzetét érintő kéréseivel folyamatosan „bombázza” a céget, akik mindig segítenek ezek orvoslásában. Gyutai Csaba alpolgármester is megdicsérte a VG. Kft munkatársait, s néhány apróbb hiányosságra hívta fel a figyelmet. Tolvaj Márta és Herkliné Ebedli Gyöngyi képviselők szerint jó volna, ha sikerülne elérni egy kisebb szemléletváltást a városlakóknál, s ráébrednének az emberek, hogy a környezetünket csak közösen tudjuk megóvni. Rigó Csaba, a gazdasági bizottság elnöke szerint a VG Kft. remekül gazdálkodik a rendelkezésre álló forrásokkal, s az elmúlt évek alatt számos pozitív fejlesztést hajtottak végre a cégnél. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: