keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kérdések és válaszok

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kérdések és válaszok

2010 december 10 - péntek
Az elmúlt évekhez képest kevesebb érdeklődő volt jelen a már szokásos decemberi közmeghallgatáson. Hárman írásban tettek fel kérdéseket, ketten nyilvánosan osztották meg észrevételeiket az önkormányzati képviselők előtt. A legtöbb felvetés a közvetlen lakókörnyezetet érintette.

A jelenlévők közül Bécsi Melinda a becsali és bazitai lakosok kérését tolmácsolta: járjanak az autóbuszok sűrűbben a városrészben, mert a közlekedés nem megoldott és sok bosszúságot okoz az ott élőknek.

Gyutai Csaba polgármester jelezte, a kérést továbbítják a Zala Volánnak, és szeretnék, ha a tömegközlekedés helyzete javulna. Kérdésként vetődött fel, hogy Botfán az egyik megálló kívül esik a város közigazgatási határán, ezért ott már nem érvényes a nyugdíjas bérletet.

Dobos Vilmosné több apró észrevételt tett – közvilágítást javasol a páterdombi iskola udvarára, az útra lehajló tujákat vágják ki, szabályozzák a kutyatartást – mellyel szerinte javítani lehetne az emberek közérzetén.
Írásban tette fel kérdését Szabó Miklós, aki arra kíváncsi, mikor készül el a csácsi körforgalom?

Az állami beruházást lebonyolító Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. válaszában a következőket írta: A kivitelező cég által készített építési ütemterv szerint már valóban be kellett volna fejezni a létesítményt, melynek létesítése részben a kedvezőtlen időjárási körülmények, részben a tervezettől eltérő közműkiváltási vagy védelembe helyezési igények miatt nem teljesült.

A csomópontban a forgalom már szeptembertől a körforgalom szabályai szerint bonyolódik, de a teljes befejezésre csak a következő év elején kerül sor.
A 76-os főút közel 27 kilométeres rekonstrukciójának teljes befejezési határideje 2011. November 30.

Zala-Lap, V. Zs.

Tartalom megosztása: