keresés a weboldalon

Kerekasztal beszélgetés a duális képzésről (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerekasztal beszélgetés a duális képzésről (Videó)

2014 július 08 - kedd
A Nyugat-magyarországi Egyetem után szeptembertől a Budapesti Gazdasági Főiskolán is duális képzésben vehetnek részt a hallgatók. Pénzügy, számvitel és gazdasági informatikus szakon lesz lehetőség a gyakorlatorientált oktatási formára, amelyben a tanulmányok felét valóságos munkakörnyezetben a helyi vállalatoknál fogják eltölteni a fiatalok. A képzés lehetőségeiről kerekasztal beszélgetésen értekeztek.

 

A duális képzés még újnak számít a hazai felsőoktatásban. A szakemberek azonban kiemelkedő lehetőséget látnak benne és úgy vélik a képzésben részt vevők jelentős előnnyel indulnak majd a munkaerőpiacon.

– A hallgatóknak a hagyományos képzéshez képest, egy főállású munkaviszonnyal azonos terhelésre kell számítaniuk – mondta Vadvári Tibor oktatási dékán-helyettes.

A hagyományos fél éves szakmai gyakorlat a tapasztalatok szerint nem elegendő ahhoz, hogy a frissen végzett hallgatókat teljes értékű munkaerőként alkalmazzák. Jól képzett szakemberekre azonban folyamatosan igény van. Az Anton Kft. például több száz diplomást is alkalmazna – tudtuk meg Novák Józseftől, a kft. gazdasági vezetőjétől.

A duális képzés hallgatói a vállalkozásokkal munkaszerződést kötnek és rendszeres havi jövedelmet is kapnak. Eddig 12 helyi vállalattal vette fel a kapcsolatot a BGF zalaegerszegi gazdálkodási kara. A jövőben azt szeretnék, ha regionális szinten egyre több partnerrel köthetnének megállapodást.

DZsu/P.B.

Tartalom megosztása: