keresés a weboldalon

Kerékpár ajándékba

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpár ajándékba

2008 október 25 - szombat
Ajándékozással indult a hagyományos őszi DÖK nap az Eötvös iskolában. A Polgárőr Szövetség Zalaegerszegi Bűnmegelőzési és Közlekedési Egyesülete nevében két darab kerékpárt adott át a gyerekeknek Donáczi Dezső elnök. Ezt egészítették ki az ” Iskola rendőrei” láthatósági mellényből, fényvisszaverővel ellátott sapkából és világítási szettből álló ajándékcsomaggal.

Az Országos Polgárőr Szövetség „Egy iskola – Egy polgárőr” pályázatán nyertek a helyi polgárőrök 100 ezer forint támogatást, mellyel a fenti intézmény diákságát támogatják elsősorban, tekintettel a 15 éve fennálló kapcsolatra, tájékoztatott Dónáczi Dezső.

A kerékpárok mellett a Zalaegerszegi Városi Rendőrkapitányság Közlekedési és Bűnmegelőzési Osztályával közösen oktatásban kívánják részesíteni a gyerekeket, mellyel a közlekedés biztonság érzetet fokozhatják. Ezt erősítette Meg Kovács Zoltán törzsőrmester utalva az „iskola rendőre” programra is.

Hanzséros Alajos igazgató megjegyezte, az iskola már rendelkezett két kerékpárral, ezeken a biztonságos felszerelést és használatot kívánják a gyerekekkel megtanítani, majd kiegészítve azokat a saját bringákkal túrákra indulnának. Ez utóbbiakat azonban korlátozza a városban lévő kerékpárutak kiépítettsége, és a kevés tárolóhely, tette hozzá.

A diákok örömmel vették az ajándékokat, majd belevetették magukat az őszi szünet előtti utolsó nap vidám forgatagába, ahol elsősorban sportos feladatok és vetélkedők várták őket az iskola területén kialakított nyolc állomáshelyen. (Zala-Lap Kft., B. K.)

Tartalom megosztása: