keresés a weboldalon

Kerékpár-gravírozás az AquaCity-ben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpár-gravírozás az AquaCity-ben (Videó)

2012 augusztus 22 - szerda
Kerékpár jelölési akciót tartott a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a hétvégén. Ezzel a zalai megyeszékhelyen is megkezdték a biciklik nyilvántartásba vételét, önkéntes alapon, és ingyen. A bicikligravírozással a lopások visszaszorítását szeretnék elérni.

Júniustól szaporodott meg a biciklilopások száma a megyeszékhelyen. Ezt a sorozatot fékezte meg a közelmúltban a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság. Mivel nehéz azonosítani a bicikliket így a 20-30 kerékpárból csak néhányat tudtak visszaadni tulajdonosának.

A hétvégén tartotta első kerékpár-gravírozási akcióját a rendőrség. A biciklik egy egyedi kódszámot kapnak, ami bekerül a rendőrségi nyilvántartásba is- hangsúlyozta
Prok József rendőrkapitány.

A munkába járás eszközeként is egyre többen választják a kerékpárt a megyeszékhelyen.
Zalaegerszeg önkormányzata ezért is tartja fontosnak a kerékpárutak fejlesztését- fogalmazott Gyutai Csaba polgármester.

Manapság a kerékpár komoly eszköz, ami az árukban is megmutatkozik. Egy többszázezres kerékpárt elég nehéz utólag megtalálni valamelyik bolhapiacon, mivel az áruk töredékéért gyorsan gazdát cserél- mesélte Szabó Zoltán, a ZKSE tagja.

A biciklizést népszerűsíti a kormányhivatal közeljövőben induló: „kerékpárral a kormányablakokba” elnevezésű programja- mondta Rigó Csaba kormánymegbízott.

A szakemberek azt javasolják még: a biciklitulajdonos készítsen fényképet a kerékpárról, lopás esetén a kép így az interneten, a sajtóban is megjeleníthető. A rendőrség önkéntes és ingyenes kerékpár jelöléseket szervez, máskor is.

S.Z./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: