keresés a weboldalon

Kerékpáros akció

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpáros akció

2007 június 19 - kedd
Ismét kerékpáros világosítási akciót szervezett a Zala megyei balesetmegelőző bizottság. A programban az általános iskolák jelentkezés alapján vettek részt. A zalai rendőrök áprilistól folyamatosan felkeresték az akcióhoz csatlakozó intézményeket és ellenőrizték a gyerekek által bevitt kerékpárokat. Több mint 600 kerékpárt néztek át és felhívták a tanulók figyelmét a különböző hiányosságokra.

Az akcióhoz kapcsolódott egy iskolák közötti verseny is: a szervezők mind a négy kapitányság területéről megjutalmazták azt az intézményt, ahol a tanulószámhoz viszonyítva a legtöbb szabályos kerékpárt tudták felmutatni. A díj egy biztonsági felszerelésekkel ellátott kerékpár, illetve fényvisszaverő mellény és sisak volt. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság területéről a söjtöri általános iskola került ki győztesen.

Az akció természetesen nem csak a kerékpárokról szólt, hanem a közlekedési kultúráról, a baleset megelőzésről is. Felhívták a diákok figyelmét a közlekedési szabályokra, a helyes viselkedésre a közutakon. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: