keresés a weboldalon

Kerékpáros járőrök Zalaegerszegen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpáros járőrök Zalaegerszegen

2010 április 06 - kedd
Kerékpáros járőrök indultak szolgálatba április elsején a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságról. A tavalyi kezdeményezés folytatására az idén is két biciklis rendőrrel találkozhatnak a városlakók, elsősorban a kerékpárutak és a parkok környékén.

– 2009-ben csupán két és fél hónapig volt kerékpáros járőrözés. Az idén a Városgazdálkodási Kft., támogatásának köszönhetően az időjárási viszonyokhoz igazítható öltözékkel rendelkezünk, így korábban kezdődhet a szolgálat szezonja, mely ősszel ér majd véget – mondta Kámán János kapitányságvezető.

– Tavaly pozitív volt a fogadtatás, bár meglepetésként érte a lakosságot a kezdeményezés. Alapvetően bűnmegelőzési céllal dolgoznak, a jogkövető magatartásra hívják fel a figyelmet, de a sok figyelmeztetés mellett 23 bírságot is kiszabtak a rendőrök – mondta.

Kámán János hozzátette, ha anyagi lehetőségeik engednék, bővítenék a szolgálatot, a járőrökkel a kerékpárutakon, a parkoknál, idegenforgalmi szezonban a termálfürdőnél lehet majd találkozni. A kocogók védelmére az esti órákban is járőröznek majd, illetve időnként a Zalalövőig vezető kerékpárúton és a környező településeken is megfordulnak.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: