keresés a weboldalon

Kerékpáros KRESZ verseny Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpáros KRESZ verseny Zalaegerszegen (Videó)

2018 május 31 - csütörtök
Kerékpáros KRESZ versenyt tartottak csütörtökön az Öveges-iskolában. A megmérettetésen 120 diák vett részt, akik mindannyian zalaegerszegi oktatási intézményekből érkeztek. A program megszervezésében, s lebonyolításában ezúttal is polgárőrök, illetve rendőrök segítettek.

A nagy népszerűségnek örvendő eseményt elméleti és gyakorlati felkészítés előzte meg. Így a fiataloknak nem okozhatott gondot a 30 kérdésből álló teszt kitöltése. Lenk Ármin idő előtt teljesítette a feladatot, s mint mondta szerinte nem volt nehéz.

Az írásbelivel párhuzamosan zajlott a gyakorlati vizsga. A gyerekek KRESZ-pályán adtak számot tudásukról. Varga Diána – a többiekhez hasonlóan – sokat készült erre a napra.

A felső tagozatos iskolásoknak szóló versenyt immár negyedik alkalommal hirdették meg. A cél most is az volt, hogy a tanulók minél előbb elsajátítsák a helyes közlekedés szabályait. A részletekről Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő, a program ötletgazdája tájékoztatott.

A legjobbak értékes nyereményekkel térhettek haza. A fődíj egy kerékpár volt, amit Balaicz Zoltán polgármester ajánlott fel.

V.D./P.V.B.

Tartalom megosztása: