keresés a weboldalon

Kerékpáros KRESZ Versenyre várják a jelentkezőket (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpáros KRESZ Versenyre várják a jelentkezőket (Videó)

2015 március 26 - csütörtök
Kerékpáros KRESZ Versenyt rendeznek diákoknak május 6-án Zalaegerszegen, a Liszt Ferenc Általános Iskolában. 10-12 éves gyerekek jelentkezését várják. A rendezvény a megyeszékhely önkormányzatának, a rendőrkapitányságnak, a bringa klubnak és KLIKK együttműködésének köszönhetően valósul meg.

Zalaegerszeg kerékpárút-hálózata 15 kilométer hosszú. Ezt az önkormányzat az elmúlt 10 évben építette ki. A fejlesztésnek köszönhetően a lakók biztonságosan juthatnak el a város egyik pontjából a másikba. A beruházás a megyeszékhelyen tovább folytatódik. A jó hírről Tolvaj Márta alpolgármester számolt be.

A tavasz beköszöntével a szakemberek szerint megnövekszik a kerékpáros balesetek száma. A biciklis közlekedés helyes szabályaira Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő szerint fontos felhívni a lakosság figyelmét.

Galbavy Zoltán elmondta azt is, hogy a diákok április 8-ig jelezhetik részvételi szándékukat osztályfőnöküknél. Ezt követően április 15-én és 22-én felkészítést tartanak a zalaegerszegi rendőrkapitányságnál, a versenyt pedig május 8-án rendezik meg.

Ez az a kerékpár, amit a KRESZ verseny első helyezettje vehet majd át. A piros-fekete színű, teleszkópos biciklit Balaicz Zoltán, polgármester ajánlotta fel. Emellett a diákok táblagépet nyerhetnek és a legügyesebbek a rendőrkapitányság különdíjait is átvehetik.

M.Zs./B.P.

Tartalom megosztása: