keresés a weboldalon

Kerékpárra fel! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpárra fel! (Videó)

2016 április 11 - hétfő
A szabályos kerékpáros közlekedést népszerűsítve második alkalommal hirdetnek KRESZ-versenyt. Az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség közös programjára április 25-ig jelentkezhetnek a 10 -11 éves általános iskolás gyerekek.

A tavaly is nagy népszerűségnek örvendő programot idén is támogatták civil szervezetek, kereskedelmi egységek, valamint a rendvédelmi szervek. Ezek mindegyike ugyanis fontosnak tartja a fiatalok korai felkészítését a szabályos és balesetmentes közlekedésre. Erre a célra az önkormányzat évről-évre anyagi és személyi feltételeket egyaránt biztosít – tájékoztatott Balaicz Zoltán polgármester.

A verseny előtt a diákok -április 27-én és 28-án- képzésen vesznek részt. Ennek elméleti- és gyakorlati oktatását a Városi Rendőrkapitányság és a Polgárőr Egyesület munkatársai vállalták magukra. A helyes közlekedés elsajátítását az önkormányzat azért is szorgalmazza, mert Zalaegerszegen már egy jól kiépített kerékpárút-hálózatot használhatnak a két keréken közlekedők.

Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő hozzátette még: a versenyre május 5-én, délután 3 órára várják a jelentkezőket, akik közül a legjobb egy kerékpárt nyerhet. A program házigazdája a Liszt Ferenc Általános Iskola lesz.

Gy.A./K.M.

Tartalom megosztása: