keresés a weboldalon

Kerékpárra fel! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpárra fel! (Videó)

2018 április 19 - csütörtök
Negyedik alkalommal hirdetnek KRESZ versenyt Zalaegerszegen. A helyes kerékpáros közlekedést népszerűsítő programot az önkormányzat, a rendőrség valamint a polgárőrség szervezi. A május végi megmérettetésre 10 -11 éves általános iskolás gyerekek jelentkezését várják.

A rendezvény ötletgazdája négy évvel ezelőtt Galbavy Zoltán volt. Az önkormányzati képviselő fontosnak tartja, hogy megfelelő ismeretekkel felvértezve üljenek a diákok a kétkerekűekre: ezért tartanak idén tavasszal is tudáspróbát.

Galbavy Zoltán, önkormányzati képviselő:

Tavaly több, mint 200 résztvevője volt a felkészítésnek, és 90-en versenyeztek. A cél kezdettől fogva ugyanaz: a balesetmentes közlekedés.

Soós Szabolcs, r.alezredes, osztályvezető, Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya:

Eddig a kertvárosban zajlottak a programok, idén Andráshida lesz a helyszín. Az Öveges József Általános Iskolában – a Liszt és az Eötvös mellett – szeptembertől órarendbe iktatva is tanulhatnak kreszt a gyerekek.

Domján István, igazgató, Öveges József Általános Iskola:

A jelentkezés határideje május 25. A május 31-i verseny előtt – a hagyományoknak megfelelően – a diákok előzetes képzésen vesznek részt. A fődíj idén is egy kerékpár lesz.

Sz.É./P.V.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: