keresés a weboldalon

Kerékpárút is épül a belvárosban

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kerékpárút is épül a belvárosban

2006 szeptember 19 - kedd
Befejezéséhez közeledik a Széchenyi téri felszíni térrekonstrukció, így az idei évre tervezett beruházás szeptember 25-re befejeződik – tájékoztatta lapunkat Dormán László, a közműrekonstrukciót végző Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója. A munkálatok utolsó két hetében jelentős forgalomkorlátozás lépett életbe, a személygépkocsik a Kazinczy tér felől nem kanyarodhatnak be a Kossuth Lajos utcába. A Tompa utcából viszont igen, ugyanúgy, mint korábban.

– Autók a Széchenyi tér, Kazinczy tér és a Tompa utca közötti szakaszon nem közlekedhetnek – hangsúlyozza Dormán László. – Jelenleg a térburkolati munkák folynak, részben a keleti járdákon, a mozi felőli oldalon. A mozi épülete és a Kazinczy tér közötti járda térburkolása is folyamatban van. Továbbá a Széchenyi tér és a Kazinczy tér torkolatánál a járműforgalom számára biztosított két forgalmi sáv térkövezését is csinálják a szakemberek.

Folyik a munka az Erste Bank előtt is a kerékpárút, illetve a járda, valamint a forgalmi sáv térburkolásával.
A keleti oldalon a sárga színű térburkolat mellett a szürke, másfél méteres sáv áll majd a kerékpározók rendelkezésére. A rekonstrukció során egyértelmű volt, hogy megkezdődik a belvárosban is a kerékpárút építése, ami a következő években természetesen folytatódni fog. A munkálatok során 4 ezer 500 négyzetméteren történik a térburkolás.
A forgalommal kapcsolatos tapasztalataik nagyon rosszak. Dormán László arról számolt be, hogy az autósok nem figyelik a táblákat, nem veszik figyelembe a forgalomkorlátozást.

– Előfordult, hogy a kollégáim szóltak, figyelmeztették az autósokat a behajtani tilos táblára, amire arrogánsan szóltak vissza. Azt tapasztaljuk, hogy sokan nem képesek még száz métert sem gyalogolni. Ez a fajta viselkedés, egyébként inkább a fiatalabb autóvezetőkre jellemző. Kénytelenek voltunk a múlt hétfőtől egyik munkatársunkat kiállítani a csatlakozáshoz, hogy megakadályozza a személyautók közlekedését az építési területre. Nagy a felelősségünk, munkagépek hordják az építési anyagokat, szűk a hely, balesetveszélyes. Ezért kérünk mindenkit a türelemre, a megértésre.
Zalaegerszeg belvárosa szép lesz, a Kossuth Lajos utcán kisebb lesz a forgalom, csökken a zaj, tisztább, jobb levegőjű környezetben élhetnek az itt lakók. (Zala-Lap Kft., V. Zs., P. K. E.)

Tartalom megosztása: