keresés a weboldalon

Keresik Zalaegerszeg legszebb fáját (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Keresik Zalaegerszeg legszebb fáját (Videó)

2013 február 07 - csütörtök
Zalaegerszeg legszebb, legérdekesebb, legtöbb emléket idéző fáját keresi a város. A verseny kiírásban 10 fa szerepel, ezekre adhatják le voksukat a lakók. A nyertes példány részt vesz majd az ország fája versenyen is.

Az országos év fája verseny mintájára keresik a szakemberek Zalaegerszeg fáját. Egy 10-es listát állítottak össze azokból a fákból, amelyek az ő és a lakosság véleménye szerint elindulhatnának  akár az év fája országos versenyen is.
Balaicz Zoltán alpolgármester elmondta: lakossági kezdeményezésre indították el a versenyt.


A lakosok tehát 10 fára adhatják le voksaikat. Az első 3 helyezett közül szakmai zsűri választja ki azt a fát, ami indulhat majd az országos versenyen – tudtuk meg Horváth Zsuzsannától a Városgazdálkodási Kft. tájépítészétől.


Története pedig valamennyi fának van. Lakossági ajánlásra került be többek között a Göcseji Múzeum előtti, több mint 100 éves platánfa több mint másfél méter vastag törzsével a belváros egyik legkiemelkedőbb példánya. De a jellegzetes platán mellett olyan ritkaságnak számító fát is találtunk, mint a kertvárosi mamutfenyő. Mint kiderült ezt a tőszomszédságában lakó erdőmérnök ültette több mint 40 évvel ezelőtt.
Zalaegerszeg legszebb és legtöbb emléket őrző fáira március 31-ig lehet leadni a szavazatokat.
DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: