keresés a weboldalon

Keresztszentelés Botfán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Keresztszentelés Botfán

2009 szeptember 14 - hétfő
Az első világháború botfai áldozatai előtt tisztelgő, 1937-ben készült és a közelmúltban felújított „Hősök Keresztjét” szentelték fel a településrészi temetőben. Az ünnepség egyben főhajtás volt az egykori igazgató-tanító, Kollarics Ferenc előtt is.

A néhai tudós, néptanító munkásságát Gyutai Csaba alpolgármester méltatta. Kiemelte a művelődésben betöltött szerepe mellett a közösségi élet formálását is. Ennek részeként készült el 1937-ben a nevezett kereszt, mely az unoka, ifj. Kollarics Ferenc adományának köszönhetően megújulva hirdeti a hősök emlékét.

Az ünnepséget a Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazata és a Válicka Citerabarátok Egylete közösen szervezte. Közreműködött Bogdán Marianna (vers), valamint Ferincz Adrienn, Verő Andrásné és Verő András (ének).

A keresztet Kálinger Roland százados, tábori lelkész szentelte fel: – A kereszt volt az egyetlen biztos pont a katonák életében és itthon az édesanyák, feleségek és gyermekek is ugyanazon Krisztus keresztje előtt térdeltek és imádkoztak. Amikor felnézünk erre a keresztre, mindig jelet lássunk benne, az örök élet jelét.

(Zala-Lap, B. K.)

Tartalom megosztása: