keresés a weboldalon

Keresztury Dezsőre emlékeztek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Keresztury Dezsőre emlékeztek (Videó)

2015 szeptember 04 - péntek
111 éve született Keresztury Dezső író, költő, irodalomtörténész. Zalaegerszegen járt elemi iskolába, majd több évtizedes budapesti és külföldi munkálkodása után 1969-ben tért vissza. A városban töltötte élete utolsó éveit, 1996-ban hunyt el. Tiszteletére 11 évvel ezelőtt állítottak mellszobrot, ahol évfordulója alkalmából pénteken megemlékezést tartottak.

Az ünnepség Szemes Béla köszöntőjével kezdődött. A Keresztury Emlékbizottság titkára a költő gazdag és jelentős irodalmi hagyatékáról szólt. Ezt követően a Zrínyi Miklós gimnázium tanulói adtak műsort.

A rendezvényen a város önkormányzata nevében Gecse Péter alpolgármester mondott beszédet. Zalaegerszeg alpolgármestere Keresztury Dezső életútjának legfontosabb állomásait idézte fel.

Keresztury Dezső Zalaegerszeg egyik emblematikus alakja. Neve nem csak tudományos körökben ismert: verseit, prózai műveit rendszeresen forgatják az irodalomkedvelők, közéleti tevékenységével pedig a hétköznapi embereket is szolgálta. Tiszteletére az ünnepség végén hozzátartozói és a város vezetői koszorút helyeztek el.

M.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: