keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Kertvárosi fejlesztések

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kertvárosi fejlesztések

2005 november 15 - kedd
A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácstól pályázat útján nyert 15 millió forintos támogatást 26 millió forinttal egészítette ki a város önkormányzata. Az ily módon összeállt keretből újult meg a Kertváros három szomszédos utcája, a Liszt Ferenc, a Napsugár és a Stromfeld Aurél utca.

Az utcák burkolatának felújítását – az egyszerű közbeszerzési eljárással kiválasztott – Swietelsky Építő Kft. végezte, számolt be az ünnepélyes avatáson dr. Gyimesi Endre polgármester, és köszönetet mondott a lakóknak a munkálatokkal szemben tanúsított türelmükért.

Tombi Lajos alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője arra emlékeztetett, milyen régi probléma oldódott meg a beruházással. Mint elmondta, a Liszt Ferenc és Stromfeld Aurél utcák mellett évek óta áldatlan állapotok uralkodtak a több gyermekintézménynek és orvosi rendelőnek helyet adó Napsugár utcában is. A kátyúk, szűk utcák mára a múlté, az új burkolat 20-30 évre biztosítja a lakóknak a biztonságos közlekedés lehetőségét, ígérte a képviselő.

Részt vettek az avatóünnepségen a Napsugár Úti Óvoda nagycsoportosai is, akik rövid ízelítőt adtak a jelenlévőknek KRESZ-tudásukból. (Zala-Lap Kft.)

Tartalom megosztása: