keresés a weboldalon

Készültek az ünnepre

Zalaegerszeg címer
Hírek

Készültek az ünnepre

2008 október 31 - péntek
Bejárással egybekötött sajtótájékoztatón számolt be Gyutai Csaba és Tombi Lajos alpolgármester, valamint Nagy András a Városgazdálkodási Kft. vezetője a temetőkben végzett karbantartásokról.

A halottak napjához kötődően, illetve azon kívül is számos fejlesztés történt a VG Kft-hez tartozó 11 „aktív”, illetve 5 zárt temetőben. Nagy András elmondta, hogy az összesen 24 hektárnyi területen történt kisebb nagyobb rekonstrukció, vagy beruházás. Ezen kívül a halottak napjára elvégezték az összes temető takarítását, megszervezték az őrzést, s feldíszítették a ravatalozókat is. A hozzátartozókat alkalomhoz illő, elmélyülést segítő zene várta a Göcseji úti és az Új temetőben.

Tombi Lajos tájékoztatásából kiderült: ebben az évben az egyes városrészek kisebb temetőiben is történtek javítások építkezések, a Göcseji úti temetőben pedig elkészült az a 3,8 millió forintos vízberuházás, melynek eredményeképpen immár mindenhol elérhető a víz, s számos csap is megújult. A nagy városi szennyvízberuházás részeként továbbá két mellékhelyiséget is építettek.

Az Új temetőben (ami egyébként már 30 esztendős) a ravatalozótól északra parcellákat alakítottak ki, szép környezetben. Gyutai Csaba ez utóbbival kapcsolatban elmondta, hogy tavaly is és idén is 14-14 millió forintot költött a város parcellázásra. Teljes egészében megújult továbbá a vorhotai temető, Andráshidán pedig a kerítésen végeztek felújításokat és festést.

Az alpolgármesterek és az igazgató egyetértettek abban, hogy elkerülhetetlen a folyamatos karbantartás, hiszen sokszor egy-egy kisebb javítás is segít, hogy a családtagok, barátok méltó módon tudjanak gondoskodni elhunyt szeretteikről. A parkosítás, takarítás, őrzés nemcsak ünnepekkor, hanem egész évben fontos feladat. (Zala-Lap Kft., P. P.)

Tartalom megosztása: