keresés a weboldalon

Két csapatbajnokság 14 zalai érem

Zalaegerszeg címer
Hírek

Két csapatbajnokság 14 zalai érem

2016 december 02 - péntek
Egyre sikeresebb a zalai tájfutás a hazai bajnoki versenyeken. Ezúttal a Nógrád megyei Buját térségében, őszi hangulatban, szintes, de gyors pályákon két csapatbajnoki versenyt rendeztek.

Első napon a Pontbegyűjtő Csapatbajnokságot rendezték, ahol a háromfős csapatoknak a kötelező szakasz mellett megadott plusz pontokat kellett érinteni, úgy, hogy közel azonos időben és minél gyorsabban érkezzenek a célba. Második napi Országos Csapatbajnokságon a csapattagok három különböző hosszúságú pályát teljesítettek, mely összetett eredménye alapján alakult ki a sorrend. A két bajnokságon nagylétszámban indultak a zalai klubok, akik összesen 14 bajnoki érmet szereztek. Az eredmények közül kiemelkedik a Göcsej KTFE ifjúsági leány csapat, akik mindkét versenyt megnyerték. A két versenyen a TRIÓ Egerszeg ZTC versenyzői 9, a Göcsej KTFE sportolói 5 bajnoki érmet gyűjtöttek.

Pontbegyűjtő Csapatbajnokságon dobogósai: az N18 –as kategóriában első helyen végzett a Göcsej KTFE (Takács Szilvia, Takács Orsolya, Király Boróka). Ezüstéremig jutott az N105 kategóriában a TRIÓ Egerszeg ZTC (Pap Viktória, Uhlir Tímea, Kaufmann Brigitta), az F20 –ban a TRIÓ Egerszeg ZTC (Fekete Ágoston, Kiss Kornél, Porgányi Márk), valamint az N125 –ben a TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Bokros Andrea, Porgányiné Henrich Piroska) csapata. Bronzérmet szerzett a versenyen az F18 – as kategóriában a Göcsej KTFE (Kentelki Márton, Szőcs Attila, Szalay Levente) és az F145-ben a Göcsej KTFE (Mézes Tibor Sólyom, Germán-Salló Zoltán, Varga József) csapata, valamint az F105-ben a TRIÓ Egerszeg ZTC (Uhlir Péter, Mitró Zoltán, Fehér Ferenc) csapata.

 
Az Országos Csapatbajnokságon aranyérmet szerzett az N18 –as korcsoportban a Göcsej KTFE (Takács Szilvia, Takács Orsolya, Király Boróka) alakulata. A dobogó második fokára állhatott fel az N125-ben TRIÓ Egerszeg ZTC (Sárecz Éva, Bokros Andrea, Uhlir Tímea), az F16 -ban TRIÓ Egerszeg ZTC (Csertán András, Csiszár Barnabás, Fekete Sámuel)és az F20-ban a TRIÓ Egerszeg ZTC (Fekete Ágoston, Kiss Kornél, Porgányi Márk) csapatai. Bronzérmet hozhatott haza az F18-ban a 3. Göcsej KTFE (Kentelki Márton, Szőcs Attila, Szalay Levente) és a F145 –ben a Göcsej KTFE (Mézes Tibor Sólyom, Germán-Salló Zoltán, Varga József) csapata, míg az F105 –ben a TRIÓ Egerszeg ZTC (Uhlir Péter, Mitró Zoltán, Sárecz Lajos) és az N105-ben is a TRIÓ Egerszeg ZTC (Pap Viktória, Porgányiné Henrich Piroska, Kaufmann Brigitta) csapata állhatott fel a dobogóra.

Jóna István

Tartalom megosztása: