keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Két ezüstérem a második napon

Zalaegerszeg címer
Hírek

Két ezüstérem a második napon

2005 június 30 - csütörtök
A zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság második napján nagyszerűen szerepeltek a magyarok. A női párbajtőr nyolcas döntőjébe ketten (Tóth Hajnalka, Révész Júlia) is bekerültek. Közülük Tóth az aranyéremért vívhatott az ukrán Júlija Semjakinával.

A magyar hölgy nagyon elengedte  ellenfelét a fináléban – Semjakina 11-4-re is vezetett – innen nagyon felkapaszkodott, de a hajrát már nem bírta. Így végül is meg kellett elégednie az ezüstéremmel. A Révész Júlia a nyolcadik helyen végzett.

– A döntőben a csörte elején sajnos nagyon elengedtem ellenfelemet, utána  taktikát váltottam, de az csak arra volt elég, hogy felzárkozzam, fordítani már nem sikerült – értékelte teljesítményét Tóth Hajnalka.

A másik döntőben, a férfi kardozóknál szintén két magyarért szoríthattak a nézők. Nemcsik Zsolt és Kósa Miklós közül az előbbi volt az ügyesebb, ő fináléig menetelt, Kósa a nyolcadik helyen zárt. A kard döntőjében egyébként ismételte magát a történelem. Az athéni olimpián is a Nemcsik-Aldo Montano kettős vívott az aranyéremért. Sok bíztak Nemcsikben, hogy hazai környezetben visszavág, szünetig vezetett is (8-6) a magyar fiú. Ezután az olasz taktikát váltott és biztosan nyert 15-11-re, s lett Európa-bajnok. Nemcsiknek ezúttal is meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

– Nagyon komoly ellenfeleken keresztül jutottam el a döntőbe – értékelt Nemcsik Zsolt. – A fináléra már mentálisan és fejben is elfáradtam, igaz olasz ellenfelem is. Az ő vívása viszont jóval energiatakarékosabb, mint az enyém, ez döntött a javára.

„Fotók: Mészáros T. László. Fotógaléria a vívó EB-ről: www.meszi.hu

Tartalom megosztása: