keresés a weboldalon

Két Virágos Magyarországért díj is érkezett Zalaegerszegre (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Két Virágos Magyarországért díj is érkezett Zalaegerszegre (Videó)

2014 december 05 - péntek
Két díjban is részesült Zalaegerszeg a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyen. A megyeszékhely eddig is kiemelkedően szerepelt a megmérettetésen, ám most különdíjat kapott Zalaegerszeg Megyei Jogú Város önkormányzata és az andráshidai Öveges József Általános Iskola is.

Zalaegerszeg a kezdetektől részt vesz az országos versenyben. Az önkormányzat az elmúlt években kiemelt feladatának tekintette a város zöld felületeinek kezelését. Ezért is vehette át a Magyar Növény és Virágkultúra megőrzéséért a Földművelésügyi Minisztérium elismerését.

Balaicz Zoltán polgármester szerint a két díj még nagyobb lendületet adhat az elkövetkezendő évek fejlesztéseihez.

A Városgazdálkodási Kft. a közelmúltban mintegy 4200 rózsatövet ültetett a belvárosba és körforgalmaiba. Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezetője azt mondta, ez – a látvány mellett – Zalaegerszeg számára kiemelt turisztikai vonzerőt is biztosít.

A Városgazdálkodási Kft. a lakosság számára önköltségi áron biztosít virágot, földet és balkonládát is. A jelentkezési határidő eredetileg december 10-e volt, amit január 31-re módosítottak, hogy minél többen részt vehessenek benne. A Virágos Magyarországért versenyen környezettudatos oktatásáért díjban részesült a 2012 óta öko iskolaként működő Öveges József Általános Iskola is.

– Az Öveges József Általános Iskola nagy hangsúlyt fektet a környezettudatos nevelésre – fogalmazott Domján István igazgató.

Ez megjelenik az iskola mindennapjaiban is. Az oktatók a gyermekekkel és azok szüleivel rendszeresen részt vesznek a környezetvédelmi napokon. Az első osztályosok faültetéssel kezdik az évet, a nyolcadik osztályosok pedig rózsaültetéssel búcsúznak az intézménytől. Az eseményen elhangzott, hogy Zalaegerszeg az eddigi jó példákra alapozva ezt az utat folytatja majd.

N.D./I.G.

Tartalom megosztása: