keresés a weboldalon

Kétmillió forintot hozott a vasárnap

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kétmillió forintot hozott a vasárnap

2009 augusztus 27 - csütörtök
Az esőt hozó szombat után jött a szeles vasárnap, de ez nem szegte kedvét annak a közel ezer vendégnek, aki 23-án kilátogatott az AquaCity-ben rendezett jótékonysági napra. A belépőjegyekből, a jótékonysági főzőversenyből, valamint az egyéb felajánlásokból közel kétmillió forint gyűlt össze, amit a zalaegerszegi fogyatékkal élő bölcsődések gondozására, valamint az autista tanulók oktatását, nevelését segítő eszközök beszerzésére ajánlottak fel a szervezők.

„Számításainkhoz, valamint a korábbi évek tapasztalataihoz képest kevesebben jöttek el ezen a napon, azonban ha figyelembe vesszük, hogy nem volt igazán strandidő, máris elégedettek lehetünk” – mondta Mateisz Roland, a Termalplus Kft. ügyvezetője. A főzőverseny résztvevői már reggel megtették az előkészületeket az ebédhez, ami önmagában jó hangulatot hozott a stand óriás napernyői alatt.

Ezt csak fokozta az XXL Fitness Sport Klub, a Griff Bábszínház, a Zalai Táncegyüttes, a Hevesi Sándor Színház valamint a Kvártélyház előadóinak délutáni fellépése, akik a jótékonyság jegyében e napon ingyen adtak műsort.

Színes, az évek során már megszokott változatos étkekkel rukkoltak elő a csapatok – összegezte a főzőverseny tapasztalatait Komáromi Béla zsűritag, aki hozzátette: minden csapatnál önzetlen kiszolgálásban volt része.

Pontozás ez alkalommal nem volt, így győztest sem hirdettek, ugyanakkor mindenki elismerő oklevélben részesült. Azt azonban megtudtuk: a bevétel alapján a Zalavíz, a főiskola, valamint a Polgármesteri Hivatal csapata végzett az első három helyen.

S jöjjön még néhány számadat: ezen a napon a 900 forintos kedvezményes áron 641 zalaegerszegi látogatott ki a rendezvényre, így a belépőjegyekből közel 580 ezer forint gyűlt össze. A jótékonysági főzőverseny 27 résztvevő csapata „ajánlott árak”-on kínált ételeiből 525 ezer forint folyt be. Ehhez jött hozzá az a 800 ezer forint, amelyet több mint 25 cég ajánlott fel ez alkalomból.

(Zala-Lap, S. P.)

Tartalom megosztása: