keresés a weboldalon

Kettős ünnep a falumúzeumban (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kettős ünnep a falumúzeumban (Videó)

2021 augusztus 24 - kedd
Kettős ünnepet tartottak a Göcseji Falumúzeumban. Az államalapítás évfordulója mellett a skanzen születésnapjáról is megemlékeztek. Ez alkalmakból egész napos ingyenes programsorozattal várták az érdeklődőket.

A megnyitó a Zalai Senior Táncegyüttes fellépésével indult. Az egybegyűlteket Vigh László országgyűlési képviselő, majd Balaicz Zoltán köszöntötte. A polgármester kiemelte: Fontos, hogy megóvjuk és a következő generációknak továbbadjuk azokat az értékeket, amelyet a Göcseji Falumúzeum hordoz. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója arra emlékeztetett, hogy az ország legrégebbi szabadtéri néprajzi gyűjteménye a zalaegerszegi.

dr. Kostyál László, igazgató, Göcseji Múzeum:

A látogatók több kiállítást is megtekinthettek: a Pajtagalériában Ekler László természetfotóit, míg a nagysátorban a „Göcseji arcok” elnevezésű tárlatot.

Sümeginé Horváth Anita, közönségkapcsolati osztályvezető, Göcseji Múzeum:

Népszerűek voltak a kézművesfoglakozások, a hagyományőrző játékok, és a kirakodó vásár is. Volt, aki Debrecenből látogatott ide.

Enyedi Attiláné Edit:

A dödölle mellett csülök, hurka, kolbász és káposzta szerepelt az étlapon. De bárki maga is süthetett kenyeret, illetve kalácsot.

K.Z./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: