keresés a weboldalon

Kettős ünnep a Zala Volánnál

Zalaegerszeg címer
Hírek

Kettős ünnep a Zala Volánnál

2004 október 18 - hétfő
Egy évben mintegy 25 millióan utaznak autóbusszal városunkban. A közlekedők igényeit napi 1120 járattal, 22 darab csuklós és 12 darab szóló busz bevonásával elégíti ki a Zala Volán Rt. Különösen nagy figyelmet fordít a társaság a Kertvárosra, ahol a legutóbbi számítások szerint közel 21 ezer ember él. Az ő kényelmüket szolgálja a több mint egy hónapja próbaüzem alatt álló decentrum. A korszerű utasvárót, gépkocsivezetői pihenőt, forgalmi irodát, illetve bérletárusítót is magába foglaló létesítményt a múlt héten adták át ünnepélyes keretek között.

A beruházás – a terület megvásárlásával együtt – 70 millió forintjába került a részvénytársaságnak, számolt be az avatás alkalmával Zalatnai László vezérigazgató. Ezen túlmenően idén is közel 800 millió forintot költ a Zala Volán autóbusz-beszerzésekre. A mai napig 19 új, korszerű gépjárművet állítottak forgalomba, melyek közül néhánnyal a decentrum átadására egybegyűltek is megismerkedhettek.
A kor követelményeinek teljes mértékben megfelelő autóbuszok közül kettő csuklós a „8”-as, „10”-es, illetve „11”-es vonalon dolgozik majd. Egy Mercedes csuklós a Zalaegerszeg-Letenye, egy Volvo Alfa a Zalaegerszeg-Szentgyörgyvölgy, egy SETRA pedig a Zalaegerszeg-Zalalövő vonalon közlekedőket szolgálja. 
Az autóbuszok átadásával egyidejűleg szót ejtett a vezérigazgató arról is, hogy a következő esztendőben átvilágítják városunk tömegközlekedését. Felmérik az igényeket és a lehetőségeket, és amennyiben szükséges új járatokat állítanak forgalomba, illetve változtatnak a már kialakult rendszeren.

Tartalom megosztása: